Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Δευτέρα, Νοέμβριος 20, 2017
Text Size
Home Μελισσοκόμος Αρχάριος Μελισσοκόμος Μέλι ή Ζαχαρη για το χειμώνα;

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 5 Votes )

ΜέλιΠερνάει το καλοκαίρι και έχεις τρυγήσει τα μελίσσια σου. Η παύση του Αυγούστου με την έντονη ξηρασία της Ελλάδας τα αποδυναμώνει κι εσύ επιστρέφεις απο τις καλοκαιρινές διακοπές και έχεις μεγάλη αγωνία να δεις σε τι κατάσταση είναι οι μέλισσες σου. Άλλες αποικίες είναι δυνατές, άλλες αδύναμες αλλά γενικά είσαι αισιόδοξος. Προγραμματίζεις την επόμενη μεταφορά των κυψελών στις φθινοπωρινές ανθοφορίες που θα αποτελέσουν την πηγή τροφής για τα ανάλαφρα μελίσσια σου...

 

 

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ!

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε με το λογαριασμό σας για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση

 

Φαινόμενα όπως το CCD, ή έξαρση νοζεμίασης, οι ασκοσφαιρώσεις στις αρχές της άνοιξης και πολλές άλλες συναφείς ασθένειες επέρχονται απο κακή διατροφή των μελισσών και απο εξασθένηση του ανοσοποιητικού τους συστήματος.

 

Άρα συνοψίζοντας έχουμε και λέμε:

ΝΑΙ Χειροποίητο ζαχαροζύμαρο με δικό μας μέλι και κατάλληλη ζάχαρη.

ΝΑΙ Επαρκείς ποσότητες τροφής υψηλής ποιότητας όπως δικό μας σφραγισμένο μέλι σε κερήθρα

ΝΑΙ Σωστή τοποθέτηση της τροφής κοντά στη μελισσόσφαιρα.

 

 

ΟΧΙ Φθηνές τροφές του εμπορίου αμφιβόλου ποιότητας αλλά χαμηλής τιμής.

ΟΧΙ Αγοραστά ζαχαροζύμαρα με μέλι άγνωστης προέλευσης

 

 

Νίκος Α.

Γεωπόνος

Για Μελισσοκόμους - Μελισσοκομία για Αρχάριους

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 2141 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης