Ellinikomeli FacebookEllinikoMeli Channel
Παρασκευή, Νοέμβριος 24, 2017
Text Size
Home Μελισσοκόμος Αρχάριος Μελισσοκόμος Ζαχαροζύμαρο - Συνταγές και δράσεις

Εκπαιδεύσεις μελισσοκομίας - 6η χρονιά λειτουργίας


( 19 Votes )

Για να είναι το μελίσσι πάντα δυνατό, οι τροφές δεν πρέπει να λείπουν ποτέ μέσα από την κυψέλη του, είτε είναι μετά από τρύγο, ή ετοιμάζεται να ξεχειμωνιάσει, ή είναι αρχή της άνοιξης, θέλει να υπάρχουν μέλια τόσο στα στεφανώματα όσο και στις ακριανές κηρήθρες. Τότε όλο το μελίσσι λειτουργεί πολύ πιο καλά, αναπτύσσεται πιο γρήγορα και γίνεται πολυπληθέστερο αφού και η βασίλισσα κατά την συνεχή μετακίνηση της μέσα στην κυψέλη βλέπει τις τροφές, ταΐζεται καλά, νοιώθει σιγουριά και δεν σταματά να γεννά.
Ζαχαροζύμαρο

 

 

Σ’ όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, οι μελισσοκόμοι κατά καιρούς ανέπτυξαν το δικό τους σιτηρέσιο για τα μελίσσια τους στους δύσκολους χειμωνιάτικους μήνες του χρόνου. Παλαιά νοιαζόταν από το καλοκαίρι και μάζευαν φρούτα τα αποξέραιναν στον ήλιο (άγρια κορόμηλα, σύκα, σταφίδες, βερίκοκα, δαμάσκηνα κλπ) και τον χειμώνα αφού τα λειώνανε με χλιαρό νερό, τα τοποθετούσαν μπροστά στα κουβέλια ή κοφίνια και ταΐζανε τις μέλισσες. Αργότερα με τις Ευρωπαϊκές κυψέλες και την ζάχαρη, κάποιοι την αφήναν πάνω στο καπάκι σε πιάτο, άλλοι την έβαζαν στις εισόδους των κυψελών, αν είχε ζέστη οι μέλισσες ανοίγανε την μελισσόσφαιρα και προσπαθούσαν να πάρουν εκείνο το μέρος της ζάχαρης που από την υγρασία είχε λειώσει, την υπόλοιπη ή την απομάκρυναν από την είσοδο της κυψέλης τους ή δεν πήγαιναν άλλο στο πιατάκι που βρισκόταν στο πάνω μέρος του καπακιού. Αργότερα κάποιοι με την προσθήκη πολλών διαφορετικών υλικών(εκχυλίσματα φυτών) έκαναν τις μελισσοτροφές πιο σύνθετες και ελκυστικές και άλλοι με λιγότερα υλικά έκαναν τροφές πιο λιτές αλλά εξ’ ίσου θρεπτικές και ελκυστικές.

Η συνέχεια του άρθρου είναι μόνο για μέλη.

Εγγραφείτε και στη συνέχεια συνδεθείτε για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο.


register


Σχόλια  

 
-4 #1 ευθυμης κουδουμαλιωτακης 05-02-2011 22:55
στα ζαχαροζυμαρα βαζομε μαγια
 
 
-1 #2 Δημητριος Μουστακας 22-02-2011 16:50
Ευθυμη τι ειδους μαγια βαζουμε και σε τι ποσοτητα?
 
 
+2 #3 Marina 24-03-2011 12:22
Μιλάμε για ζάχαρη άχνη του εμπορίου που περιέχει άμυλο???
 
 
+1 #4 γιωργος 09-09-2011 13:11
δημητριε μαγια που βαζουμε στη ζαχαροπλαστικη οχι μαγια μπυρας. εγω μεχρι περυσι που ασχολιομουνα εβαζα μαγια fermipan red. βγαινει και σε καφε χρωμα αλλα η κοκκινη ειναι για ζαχαροπλαστικη. μαρινα ζαχαρη κρυσταλικη σε σακια 25 'η 50 κιλων και σε μυλο αλεσης την κανεις αχνη. αν δεν εχεις μυλο αλεσης πας σε χαζαροπλαστειο. περιπου 10 ευρω θελουν να σου κοψουν ενα σακι 50 κιλων οποτε αν ασχολιεσαι σοβαρα (100 κυψελες ας πουμε) σε λιγο καιρο εχεις κανει αποσβεση το μυλο των 300 ευρω που υπ' οψιν ομως δεν ειναι επαγγελματικος που σημαινει οτι την ακουει οταν πας να κοψεις 10 σακια στη σειρα.
 

Για Μελισσοκόμους - Μελισσοκομία για Αρχάριους

Συνταγές με μέλι

Συνταγές με μέλι

Μελισσοκομικός εξοπλισμός

Εξοπλισμός μελισσοκομίας, αναλώσιμα, ένδυση,τροφές,κυψέλες,μελιτοεξαγωγείς κ.α.
Διαφήμιση

Εκπαίδευση μελισσοκόμων

beeshop

1

Έχουμε 1110 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους
  • komitas

Ντοκιμαντέρ στα Ελληνικά

Ο καιρός

Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα Ellinikomeli.gr

Αν δεν είστε εξοικειωμένος με το ίντερνετ...μην ανησυχείτε! Όλα εδώ είναι εύκολα και απλά.

Στο site θα βρείτε άρθρα, ειδήσεις, οδηγίες για νέους και ενημερώσεις για παλιούς μελισσοκόμους.

Για να βρείτε όσα σας ενδιαφέρουν απλά αναζητήστε την κατάλληλη επιλογή απο το μενού, στο πάνω μέρος της σελίδας.

Για να διαβάσετε ορισμένα άρθρα, θα χρειαστεί να γίνετε μέλος, τα υπολοιπα είναι δωρεάν

Μενού πλοήγησης